A benőtt körömről

     
Körömszabályozás
Aki nem tapasztalta még, el sem hiszi, hogy micsoda gyötrelmeket tud okozni a körömbenövés. A köröm nagyon mélyen be tud fúródni a körömsáncba, igen nagy fájdalmat okozva. A jelenséget gyakran gyulladásos folyamat kíséri, nem ritkán sejtszaporulat (un.vadhús) is kialakul.
Első lépésben a gyulladást kiváltó okot szüntetjük meg. Második lépésben kezeljük a sejtszaporulatot. Ezen folyamatok közben a köröm teszi dolgát: növekszik, ezért az első és második folyamattal egyidejűleg az a dolgunk, hogy megakadályozzuk a köröm újbóli benövését.
Szerencsére már léteznek olyan körömszabályozó technikák, melyeket alkalmazva elkerülhető a durva sebészi beavatkozás és tartós, benövésmentes körmöt tudunk kialakítani. Mi jelenleg 4 ilyen technikát alkalmazunk, a köröm formájának és állapotának függvényében. A kezelés időtartama szintén a köröm állapotától és a növekedés ütemétől függ. Otthoni ápolásra egy speciális szérum használatát javasoljuk, mely javítja a köröm szerkezetét és gyorsítja növekedését. A gyógyulási folyamat és -ha szükséges- egy új körömforma kialakítása nem ritkán több hónap közös munka eredményeképp jön létre.
 
Szerző: Hidvégi Otília
 
 
 
A www.labologiagyogypedikur.hu oldalon közzétett tartalom (kép és szöveg) jogvédelem alatt áll. További felhasználáshoz (online és offline) az oldal szerkesztőjének engedélye és forrásmegjelölés szükséges.